1 Ekim 2017 Pazar

Sivilcelere Yoğurt Sürmek



Sivilceler İçin Yoğurdun Etkileri Nelerdir?




Merhaba sevgili okurlarımız. Sivilceler özellikle ergenlik çağlarında bizleri rahatsız eden en büyük sorunların başında yer almaktadır.Bu sorunu en doğal ve etkili şekilde tedavi etmek için bu konuyu sizler için araştırıp yazdık.Sivilcelerin yok edilmesi ve etkilerinin kaldırılmasında yoğurdun ciddi etkileri bulunmaktadır.Öncelikle yoğurdun yapısını kısaca inceleyim:




Yoğurt Nedir?




Sütün laktik asit bakterileri tarafından fermente edilerek ortaya çıkan bir gıdadır.Protein,vitamin ve mineraller açısından zenginidir.Yemek olarak tüketilmesinin bir çok faydası olduğu gibi cilt üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır.Şimdi bu etkilere göz atalım:
Sivilceler İçin Yoğurdun Etkileri Nelerdir?

1:Cildi Ölü Hücrelerden Temizler

Yoğurdun ana maddesi ve ekşimesine sebep olan madde laktik asit cilt üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.Laktik asidin önemli özelliğinden biri cilt üzerindeki ölü hücrelerden temizlemesidir.Bu etkisi sayesinde ölü hücrelerden temizlenen cilt sivilcelerin oluşması engellenmiş olacaktır.Aynı zamanda temiz ve parlak bir cilt sahibi de olacaksınız.

2: Akne Oluşumunu Engeller

Yoğurtta bulunan laktik asit ve probiyotik bakteriler sayesinde deri sağlığını koruyabileceksiniz.Yapılan araştırmalarda akneye elverişli ciltlerde yoğurt kullanımından sonra ciddi oranda akne oluşumu engellenmiştir.Bu yüzden akne ve siyah noktalardan kurtulmak için yoğurt kürünü cildinize ve yüzünüze kullanmanızı öneriyoruz.

3: Cilt Üzerindeki Lekeleri Uzaklaştırır

Sivilce oluşumunun öncesi ve sonrası oluşan cilt lekelerini uzaklaştırmak için yoğurt kullanabilirsiniz.Yoğurtta bulunan laktik asit,probiyotik bakteriler,C vitamini ve A vitamini sayesinde cilt üzerindeki lekeleri uzaklaştırabileceksiniz.

4: Sivilcelerin Oluşumunu Engeller

Sivilcelerin oluşmaması için yoğurt kullanmak yan etkisi olmayan bir işlemdir.Bu etkili tedavi sayesinde sivilcelerin oluşumunu temelden önlemiş olacaksınız.Laktik asit, probiyotik bakteriler ve mineraller sayesinde cilt için gerekli besin maddelerini yoğurt kürü ile alabileceksiniz.Aynı zamanda antimikrobiyal etkisi sayesinde mikropların birikmeden önleyerek sivilcelerin önüne geçmiş olacaksınız.Temiz, sağlıklı, parlak ve sivilcesiz bir yüz istiyorsanız doğal ve kimyasaldan uzak, aynı zamanda da bedava olan yoğurt kürünü kullanmanızı öneriyoruz.

Şimdi yoğurt kürünü nasıl yapacağımızı, nasıl kullanacağımız ve dikkat etmemiz gereken noktaları anlatalım.

Sivilceler İçin Yoğurt Nasıl Kullanılır?

Bu konuda tavsiye edebileceğimiz bir çok farklı yoğurt kürü vardır.

Yoğurt ve Limon

2 yemek kaşığı yoğurt ile yarım limonu sıkın ve karıştırın. Yeterli kıvama geldiğinde cildinize sürün ve 15 - 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.Etkili ve faydalı bir yöntem olarak sivilcelerden uzak durabileceksiniz.

Salatalık ve Yoğurt

Özellikle yağlı ciltler için uygulayabileceğiniz salatalık ve yoğurt kürü ile hem sivilceler hem de biriken yağlardan uzak durabilirsiniz.Aynı zamanda sonrasında da yağ birikmesinin önüne geçmiş olacaksınız.

2 yemek kaşığı yoğurt ile yarım adet rendelenmiş salatalığı karıştırın ve cildinize sürüp 20 dakika sonra yıkayın.Parlak, sivilcesiz ve yağsız bir cilt için en etkili tarifler arasında yer alır.

Bal ve Yoğurt

2 antibakteriyel gıdanın birleşerek yapılan bal ve yoğurt kürü ile 2 kaşık yoğurda 1 kaşık bal katarak cildinize sürün. 15- 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile cildinizi yıkayın. Etkili ve faydalı bir yöntem olacaktır.

Değerli okuyucularımız. Cildinizin duruma göre bu farklı 3 tarifinden istediğinizi uygulayabilirsiniz.Ancak hassas bir cildiniz varsa asitli yapısından dolayı limonlu kürden sakınmanızı tavsiye ediyoruz.

Genel olarak yağlı bir yapıda cildiniz varsa salatalık ve ballı yoğurt kürünü kullanmanızı öneriyoruz.

Son olarak görülebilecek alerji durumlarında doktora danışmanızı ve hamilelerin bu kürleri uygulamamasını konusunda uyarıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder