1 Ekim 2017 Pazar

Sivilcelere Karbonat

Sivilceler İçin Karbonatın Etkisi Nelerdir?

Karbonatın günlük hayatta pek çok farklı kullanım alanları vardır.Bu faydalı maddenin bir çok etkisinin yanında bu yazımızda sivilceler üzerindeki olumlu etkisine değineceğiz.Eğer sivilce sorununuz varsa ise yazımızı dikkatlice okumanızı öneriyoruz.Öncelikle karbonatın kısaca kimyasından bahsedelim:

CO3 olarak bilinen karbon karbonat 1 karbon ve 3 oksijen atomunun birleşmesinden oluşur.Cam, deterjan,sabun gibi maddelerin yapımında kimyasal olarak gerekli bir bileşiktir.Özellikle suyun sertliğini yumuşatma etkisi vardır.Bu sayede temizlik anlamında ihtiyaç duyulan bileşiklerin başında yer alır ve temizlik malzemelerinin üretilmesinde kullanılır.Bizi ilgilendiren kısım sivilceler üzerine etkileridir.Şimdi bu etkilere maddeler halinde göz atalım:



Karbonatın Sivilceler Üzerine Etkileri

1: Ölü Derilerden Uzaklaştırır

Sivilceler aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır.Kirli ve ölü hücrelerin belli süre birikmesi sonucu bu ortamın mikrobiyal gelişim göstermemesi için sivilceler çıkmaktadır.Karbonat sayesinde cildiniz ve özellikle yüzünüzdeki bu ölü hücreleri ve derileri uzaklaştırarak sivilce olumunu engelleyebilirsiniz.

2:Tıkanıklıkları Önler

Yüzde sivilce oluşumunun diğer sebebi ise cilt ve deri üzerindeki tıkanıklıklardır.Karbonat sayesinde özellikle yağ biriktileri ve tıkanıklığı sebebiyet veren diğer maddeler uzaklaştırarak cildinizin nefes almasını kolaylaşacaktır.Oksijen geçisinin rahat olduğu bir cilt ise sivilceler açısından daha güvenli olacaktır.

3: Siyah Noktaları Önler

Sivilceler ile birlikte sivilce benzeri siyah noktalarda cilt için ayrı bir sorundur.Sivilcenin uzun süreli etkisi sonu siyah noktalar da cildinizde artış gösterebilir.karbonat sayesinde ciltteki siyah noktalardan da kurtulabilirsiniz.

4: Oluşan Sivilcenin Etkisini Azaltır

Sivilce çıkmadan önce kullanıldığı gibi karbonatı sivilce çıktıktan sonra uygulamak hem sivilcenin daha fazla büyümesini hem de kızarıklığı azaltacaktır.Aynı zamanda sivilcenin şişkinliğini azaltıp, ileri safhada oluşacak sivilce izlerinin oluşumunu azaltacaktır.

5: Cildinize Tazeler



Sivilce öncesi ve sonrası oluşacak olan yan etkileri de karbonat sayesinde kısmen de olsa ortadan kaldırabileceksiniz.Özellikle sivilcenin bıraktığı izlerin geçmesi biraz zor olabilir.Karbonat sayesinde bu izlerin uzaklaşması kolaylaşır ve cildinizi tazeleyebileceksiniz.

6: İlaçsız, Doğal ve Kolay Kullanım

Sivilceleri uzaklaştırmak için zararlı kimyasallar yerine karbonat; doğal ve kolay  olarak ulaşabileceğiniz maddelerinden biridir.Aynı zamanda kimyasal ürünlerin maddi külfetini de hafifletmiş olacaksınız.Hem sağlığınızı hem de cebinizi koruyacaksınız.

Şimdi karbonatı sivilceler üzerinde nasıl kullanabileceğimize göz atalım:

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

10 yemek kaşığı karbonat
5 yemek kaşığı su
Karbonatı bir kaba koyup üzerine 5 yemek kaşığı suyu ekleyin.Bu oran her zaman karbonatın yarısı kadar sudur.Bu suyun ılık olarak eklemek daha iyi karışmasını sağlayacaktır.

Karbonat Maskesi Sivilceler İçin Nasıl Kullanılır?



Cildinizi iyice yıkayın ve hazırladığınız bu macunsu kıvamlı karbonatı cildinize sürün. Kesinlikle karbonatı yüzünüze veya sivilceli noktalara sürerken ovalamayın.Sakin bir şekilde cildinize nazik bir şekilde sürün.Sürdükten sonra ortalama 15 dakika kadar bekleyin ve cildinizi güzelce yıkayın.Cildinizdeki temizlik ve ferahlamayı anında fark edeceksiniz. Cildinizdeki sivilcelerin yoğunluğuna göre bu karışımı haftada 3-4 kere uygulayabilirsiniz.


Ayrıca karışımı hazırlarken içine bir kaç damla limon suyu damlatabilirsiniz.Bu şekilde cildinizin parlak olmasını sağlayabilir ve sivilcelerin daha etkili bir şekilde uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.Ancak limon ekledikten sonra cildinizde kızarıklık hissederseniz bu uygulamaya son vermenizi öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder