14 Ocak 2015 Çarşamba

Sivilcelere İyi Gelen Yağlar

SİVİLCE TEDAVİSİNDE KULLANILAN BİTKİSEL YAĞLAR

Birçok sebebe bağlı olarak gelişebilen sivilce sorunları esas itibiariyle ciltteki sebum üretiminin dengesizliğinin ortaya çıkardığı bir sorundur.
Bu noktada kalıcı izler bırakma ihtimali olan bir cilt probleminin basit meyve ve bitki kürleriyle çözümü neredeyse imkensızdır.

Sivilceler için sürekli evinizde bulunan birçok sebze ve meyve gibi malzemeler ile cilt maskesi tarifleri veriliyor. Oysa ilaçların bile yetmediği bu konuda oldukça basit bir şekilde sivilce maskesi yaparak kurtulmayı beklemek boşuna olacaktır. Sivilcelerden kurtulmak için ihtiyacınız olan şey ise sivilce maskesi için malzemeler değil, etkinliği daha sabit doğal yağlar ile cildinize bakım yapmaktır.


Sivilcelere İyi Gelen 
Bitkisel Yağlar


Çay Ağacı Yağı


Konuya sivilcelerde en etkili yağ olan çay ağacı yağı ile başlamak en doğrusu olur. Çay ağacı yağı sivilce konusunda oldukça olumlu etkileri olan bir yağdır. Sivilceler için çay ağacı yağı kullanan bir çok insan çay ağacı yağının sivilceler üzerindeki olumlu etkilerini paylaşmaktadır. Sivilce (akne) ve siyah noktalara neden olan "p. acnes" bakterisi üzerinde benzoyl peroxide gibi etkileri olduğu iddia edilmektedir. Sivilceli ciltlerin bakımında çay ağacı yağından faydalanılabilir.


Eğer sivilceler için çay ağacı yağı kullanacaksanız yağı sabah akşam sivilceli cilde uygulayınız. Çay ağacının yapısında bulunan bileşikler sivilceler üzerinde etkili olacaktır. Çay ağacı yağı ile yapabileceğiniz bir sivilce bakım yağı tarifini veriyoruz.

Malzemeler
30 ml jojoba yağı
10 ml çay ağacı yağı
10 ml limon yağı
10 ml lavanta yağı

Yağları bir kapta karıştırın ve sivilceli bölgelere sabah akşam uygulayın. 3 gün içerisinde etkisini gösterecektir.

Lavanta Yağı



Sivilceler üzerinde etkili bir başka yağ lavanta yağı, lavander essential oil olarak bilinen lavanta yağı sivilcelere oldukça iyi geliyor. Ancak bu yağın da tıpkı çay ağacı yağında olduğu gibi piyasada sahteleri satılmakta. Lavanta yağı yerine genelde esansı satılıyor. Lavanta yağı konusunda alıntıyı lavantayagi.com sitesinden yapacağım.

Lavanta yağı yapısı gereği ciltteki mikrop ve bakterilere karşı oldukça etkilidir. Bu yüzden sivilce gibi yağlı cilt problemlerinde kendisinden faydalanılmaktadır. Lavanta yağının sivilceleri azalttığı bilinmektedir. Lavanta yağı siğil, uçuk gibi durumlarda da cilt bakımında kullanılmaktadır. Ayrıca sedefte diğer yağlara takviye edici amaçlarla kullanılmaktadır.


Sivilceler için lavanta yağını diğer yağlarla karıştırarak kullanabilirsiniz. Sivilceler için şu karışımı yapabilirsiniz.

Malzemeler:
30 ml jojoba yağı
10 ml lavanta yağı
10 ml çay ağacı yağı

Bu yağları iyice çalkalayın sabah akşam yüzünüzü yıkadıktan sonra bu yağ karışımını 1-2 damla olmak kaydıyla sivilceli bölgelere sürünüz.
Yani oldukça etkili bu yağda sivilceler konusunda bir hayli etki gösterdiği gibi ciltteki yağlanmayı da azltıcı etkileri var.

Bu doğal bitki yağı sadece sivilce de değil, cilt yağlanması ve kuruması gibi birbirinden farklı cilt sorunları için bu durum rahatlıkla uygulanabilir. Uzmanlar tarafından da önerilen bu tarz cilt bakımı kısa sürede düzenli uygulanması halinde olumlu sonuçlar doğurabilmektedir.


Tespih Ağacı Yağı



Ülkemizde çok bilinmeyen bir yağ, ama özellikle geleneksel hindistan tıbbında çok fazla yararlanılıyor. Neem oil olarak bilinen bu yağı genelde yabancı kaynaklarda adı geçen bir yağ, sivilcelerde kullanılan sabun yapılan bir yağ. böcek kovucu ve pire ve kenelere karşı çok etkili bir yağ olduğu bilinen bu yağ sivilcelere de iyi geliyor. Hakkında sivilce konusunda daha fazla yabancı kaynak taramak için kaynak araştırma

Sizler de yukarıda yazdıklarımı göz önünde bulundurarak kendiniz evde sivilce karşıtı yağ bakımı yapabilir sivilceleriniz için çözüm üretebilirsiniz. Sivilce yağınız için yukarıdaki yağları kullanın, eğer düzenli kullanır ve uygularsanız emin olun ki, bu sivilce geçiren yağlarla yaptığınız bakım sorunlarınızı rahatlıkla çözüme kavuşturacak ve bunun kısa sürede gerçekleştiğini göreceksiniz.

Son olarak sivilce tedavisin ardından sivilcenin yapısına bağlı olarak cillte bıraktığı izlerinde en az sivilce tedavisi kadar önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Bir çok insanın sosyal hayatta bu tür cilt problemlerinden kaynaklı ciddisorunlar yaşadığını ve çözümü noktasında da klinik merkezler ve güzellik salonları dışında bu sorunun çözümü olduğunu bilmediğini gördük.

Tam da bu noktada zamansal kişinin kendi başına uygulayabileceği kadar basit ve ekonomik açıdan ise gayet uygun olanaklar sunan TCA-Kimyasal peeling ile sivilce izlerinin giderilmesinin mümkün olduğunu hatta son dönemlerde ülkemizde giderek yaygınlaşan bir cilt bakım uygulaması olarak Kimyasal Peeling uygulamalarının attığını vurgulamak istiyorum.

Yazımın sonuna gelirken sivilce izlerinin tedavisinde TCA-Kimyasal peeling yöntemi hakkında ayrıntılı bilgili için sivilce izlerinin giderilmesinde TCA Peeling başlıklığına tıklayarak yazımıza ulaşabirsiniz. İyi okumalar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder