14 Ocak 2015 Çarşamba

Ergenlik Sivilceleri

ERGENLİKTE SİVİLCE NEDEN ÇIKAR

Sivilcelerin oluşum nedenleri hakkında, besin maddeleri içindeki yağlı gıdaların çikolatanın ve kuruyemişin akneyi arttırdığı söylense de kesin kanıt yoktur. Akneyi arttıran en önemli faktör strestir çünkü stres kortizon salgılanmasını arttırır. Kızlarda adet öncesinde de akneler artmaktadır. Ergen kızların yüzde 70′inde akne görülür. Kullanılan kozmetikler akneyi arttırır. Gece kremi gibi yağlı nemlendiriciler de akneyi arttırır.


Ergenlik Sivilcesinde
Dikkat Edilmesi Gerekenler

 
Ergenlik sivilcelerini çoğu zaman sıkıntılı süreçler olarak yaşayan gençlerin bu duruma maruz kalmalarının en önemli nedeni, biolojik yapının halen gelişini devam ettirmesine bağlı olarak hormonal aktiviteninde hız kesmeden devam etmesi ve kimi durumlarda bu aktivitenin cildin taşıyamayacağı kadar ya (sebum) üretmesi olarak nitelendirilebilir.

İleri sivilce sorunlarında bu durumun yarattığı hassasiyetin sonucunda zaman içinde bir takım uygulamalarla atlatılabilecek sivilce problemleri, sorundan bir an önce kurtulmak adına gençleri yanlış tercihler yapmalarına neden olabilmektedir. Roaccutane bu anlamda kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir tercih olmalıdır.

Roaccutane, Akne hastası olan insanların kullandığı çok etkili fakat bir o kadar çok yan etkisi olan tehlikeli bir ilaçtır. roche firmasına ait bu ilaç en fazla 6-8 ay kullanılır, hamilelerin kullanması yasaktır, vücuttaki bütün sistemleri çok ciddi bir şekilde etkiler, özellikle karaciğere çok büyük yük bindirir, kolesterol ve trigliserit seviyesini arttırır, depresif özelliği vardır, kullanımı kesinlikle doktor kontrolünde olmalıdır ve çok ciddi akne problemi olmayan hastalara kesinlikle tavsiye edilmez.

Bu noktada yapılması gereken en önemli şeylerden birisi ise dikkatli olmak ve hata yapmamak üzerinedir. Bazı gençler sırf sivilcelerden kurtulabilmek adına çok farklı yöntemlere başvurabilmekte ve bu doğrultuda sivilceyi sıkmak, kazımak hatta yakmaya çalışmak gibi zararlı ve iz bırakabilecek hatalar yapabilmektedirler.

Bununla beraber çeşitli krem ve ilaç adı altında satılan ürünlerinde bilinçsiz kullanımı, en az kaba yöntemlerle sivilceden kurtulmaya çalışmak kadar hatalı bir davranıştır.

Rahatlıkla birçok yerde satılan bu ürünlerin sivilcelerden kurtulmanızı sağlıyor olması tamamen yalan olabileceği gibi cildinizde bir takım yeni sorunların oluşmasına da destek sağlamaktadır. Sizler de bu noktada dikkatli olmalı ve elinizden geldiğince peeling yöntemlerine yönelmelisinizdir.

Ergenlik sivilceleri
Yaşlarda Çıkar ?


Ergenlik sivilceleri, kızlarda ve erkeklerde genel olarak 20 li yaşlara kadar seyreden süreçte deride görülen kızarıklık, kabarıklık ve yağ birikimi olarak adlandırılabilir. Kızlarda ve erkeklerde net bir yaş aralığı belirtilemese de çoğunluk olarak kızlarda daha erken başlayıp daha erken sonlanmakta ve yaş aralığı da 9-13 yaşlarının başlangıcı olarak kabul edilmektedir.

Bu dönem hem hormonların farklılaşması ve yopğunlaşması hem de vücut yağlarının artmasına istinaden ortaya çıkmakta ve deri üzerinde gözle görülebilecek kadar büyüklükte vücut tepkisi olarak gözlemlenmektedir. Ancak bilinmelidir ki net bir hastalık olarak kabul edilmeyen ergenlik sivilceleri, gelişme çağının son bulması ile birlikte azalmakta ve yok olmaktadır.

Nadir vakalarda ise; gelişme çağının devamında da süregelen sivilce , tıbbi tedavisi olan ve bazı kimyasal bileşenler ile üretilmiş ilaçlar ile çözümlenebilen bir hastalıktır. Tek dikkat edilmesi gereken ise; kendiliğinden geçebilecek düzeyde olan sivilcelerin gerek elle gerekse de farklı materyaller ile sıkılmak sureti ile yok edilmeye çalışılmamasıdır. Çünkü bu işlem sivilcenin kalıcılık ihtimalinin yanı sıra deride iz bırakmasına da neden olabilmektedir.

İnternet, bu bakımdan kullanabileceğiniz çok önemli bir mecradır. Burada birbirinden farklı faydalı cilt maskeleri bulunmaktadır. Özellikle de cilt maskesi açısından karşınıza çıkacak çok fazla seçenekten istediğiniz bir tanesini rahatlıkla seçip evinizde uygulayabilirsiniz. Ev içerisindeki malzemeleri değerlendirmek adına da büyük fırsat olan bitkisel malzemelerin tariflerini rahatlıkla bulabiliyor olmanız da kuşkusuz ayrı bir şanstır.

Yazımızın sonuna gelireken sivilce detavi yöntemleri ve bitkisel uygulamarla sivilce tedavisi hakkında detaylı yazımızın için "sivilceye iyi gelen bitkisel yağlar " başlığını tıklamanız yeterli olacaktır. İyi okumalar.

SİVİLCE TEDAVİNDE BİTKİSEL YAĞLAR
YAZIMIZ İÇİN TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder