15 Ocak 2015 Perşembe

Sivilce Tedavinde Roaccutan

ROACCUTAN HAIKKINDA DETAYLI BİLGİ 
VE KULLANICI YORUMLARI

İleri derece Sivilce hastalıklarında biolojik yapının sebum üretimini dengelemek ve süreç içinde normale dönmesini sağlamak amacıyla bir çok ilaç kullanılmaktadır. Roaccutane bu ilaçların en bilenini olmakla beraber, bir çok yan etkisinin olduğuda kullanıcı deneyimleri sonrası kanıtlanmıştır.


Sivilce Tedavsinde 
Roaccutan

Roaccutane, Akne hastası olan insanların kullandığı çok etkili fakat bir o kadar çok yan etkisi olan tehlikeli bir ilaçtır. 

Roche firmasına ait bu ilaç en fazla 6-8 ay kullanılır, hamilelerin kullanması yasaktır, vücuttaki bütün sistemleri çok ciddi bir şekilde etkiler, özellikle karaciğere çok büyük yük bindirir, kolesterol ve trigliserit seviyesini arttırır, depresif özelliği vardır, kullanımı kesinlikle doktor kontrolünde olmalıdır ve çok ciddi akne problemi olmayan hastalara kesinlikle tavsiye edilmez. İsviçre kökenli çokuluslu ilaç firması Roche'un ürettiği bir ilaç olarak Ülkemizde '90 ların başından buyana kullanılan roaccutan'nın muadilleri olarakta piyasada bir dizi ilaç mevcuttur.


Tedavinin başlangıcı ve sonrasında düzenli aralarla karaciğer fonksiyonları ve serum lipidleri izlenmelidir. Diabetli hastalarda glisemik kontrolun sık aralarla yapılması gerekir. izotretinoin'in teratojenik özelliği nedeniyle kadın hastaların tedavinin başlangıcından itibaren bitimini izleyen bir aylık sürenin sonuna dek hamile kalmadıklarından emin olunmalıdır. izotretinoin emziren kadınlara verilmemelidir. Tüm hastaların tedavi boyunca ve tedaviyi izleyen. 15 gün boyunca kan bağışı yapmaları yasaktır.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

vücuda asiri a vitamini ve bir takim kimyasal maddeler pompalayarak vücudun fazla yag üretmesini engelleyen bir ilactir. sadece dermatolog'lar tarafindan recete edilebilir. Kullanımı süresince A vitamini içeren gıdaların ve alkolun tüketilmemesi ve güneşlenilmemesi Önerilir.

Roaccutan kullanımında sivilcelerin tamamıyla geçmesi 4-5 ay sürebilir ancak sivilce izleri bir süre daha ciltte kalmaya devam eder. dudak kuruması en fazla sorun çıkartan yan etkisidir. Bu durumlarda Çinko oksit oranı yüksek pişik kremlerinin kullanıması en doğpru tercihtir. bununla beraber B5 bepantenol yada B3 niyasinamid gibi vitaminlerin saf formlarda yan etkilerini azaltmada ciddi anlamda etkilidir.

Kimler Rooaccutan Kullanmamalı

Roaccutane tedavisi gören yüksek riskli hastalarda (diyabetik asiri sismanlik,alkolizm veya lipid metabolizmasi bozuklukları olanlar) serum lipid (bkz: uyarilar) ve/veya kan glukoz degerlerinin sık arayla kontrol edilmesi gerekebilir.

Diyabeti oldugu bilinen veya diyabetten süphelenilen hastalarda kan glukoz duzeylerinin sık araliklarla kontrolu önerilir. Nedensel bir iliski olmasa da, açlık kan şekerinin yükseldigi bildirilmistir ve roaccutane tedavisi sirasinda yeni diyabet olgulari teshis edilmistir.

Roaccutan Kullanıcı Yorumları

SİVİLCE İZİ TEDAVİSİNDE 
KİMYASAL PEELİNG UYGULAMALARI 
DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder